CFD Simülasyonu
Özüntürk Mühendislik ve Danışmanlık, tecrübeli ekibiyle raylı sistemler alanında, mekanik tesisat işleri, mekanik–otomasyon arayüz işleri, sistem süpervizörlüğü, CFD ile yangın analizleri, test ve devreye alma işleri (duman testleri, hava hız ölçümleri v.b.) ve yangın eğitim işleri üzerine 2014 yılında hizmet vermeye başlamıştır.
Kalite Politikamız:
• Müşterilerimizin ihtiyaçlarını, belirlenen standartlar ile kaliteli ve güvenilir biçimde karşılanması,
• Toplam Kalite felsefesini esas alarak, takım ruhu içerisinde şirket ve birim hedeflerine ulaşılması,
• İş süreçlerimizin özdeğerlendirme süreci ile gözden geçirilerek, performansımızı geliştirecek önleyici yaklaşımların belirlenmesi,
• Sürekli iyileştirme yaklaşımı doğrultusunda tüm süreçlerimizdeki verimliliğin uluslararası düzeyde rekabet edebilecek seviyeye yükseltilmesi,
• Yenilikçi ve yaratıcı yaklaşımların cesaretlendirilmesi, teknik ve davranışsal yetkinlikleri artıracak eğitimlerin gerçekleştirilmesi,
yönünde faaliyetlerimizi Çevre, İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemleri ile birlikte bütünleşik bir şekilde yöneterek, mekanik taahhüt ve mühendislik alanlarında kalite açısından öncülüğümüzle örnek bir kuruluş olmak için tüm gücümüzle çalışmaktayız.
Referanslar:
1-Kadıköy – Kartal Metro İnşaatına ait tünel ve istasyonların mekanik tesisat sistemleri uygulama, test ve devreye alma,
- Yangın senaryolarının hazırlanması, test prosedürlerinin hazırlanması ve sunumu, saha testlerinin yapımı,
- Yangın eğitim dokümanlarının hazırlanması ve eğitimlerin verilmesi,
- Mekanik ve elektrik nokta listelerinin hazırlanması,
- ECS sistemlerinin işlevsel ve görsel akış şemalarının ve şablonlarının hazırlanması, testleri,
Bu projede Zeki Kadir Özüntürk, Makine Mühendisi olarak yaklaşık 3,5 sene görev yapmıştır.
2-4.Levent-Hacıosman Metro İnşaatı:
-Raylı sistemlere ait proje ve rapor kontrolü, İBB onay süreci, sahaya sunumu,
-Isıtma – Soğutma, Havalandırma, Drenaj, Kanalizasyon Tesisatları
-Yangından Korunma Sistemleri (Sulu Söndürme, Gazlı Söndürme )
-Doğalgaz Tesisatı
-Sismik projeler
-Tüm mekanik raporlar
-Yangın senaryolarının hazırlanması, test prosedürlerinin hazırlanması ve sunumu, saha testlerinin yapımı
-Yangın eğitim dokümanlarının hazırlanması ve eğitimlerin verilmesi
-Mekanik ve elektrik nokta listelerinin hazırlanması
-ECS sistemlerinin işlevsel ve görsel akış şemalarının ve şablonlarının hazırlanması, testleri
-Seyrantepe depo atölye sahasında bulunan vinçlerin (pergel, monoray, gezer), torna tezgahlarının ve atölye ekipmanlarının teknik detaylarının belirlenmesi ve onayı
Bu projede Zeki Kadir Özüntürk Makine Mühendisi olarak yaklaşık 2 sene görev yapmıştır.
CFD Simülasyonu
Sıvının akış fiziği, Navier –Stokes adı verilen bir takım diferansiyel denklemler ile tanımlanır. Computational Fluid Dynamics ( CFD ) bu denklemleri ve kimyasal denklemleri nümerik çözen hesaplama yöntemidir. CFD yöntemi ilen gaz ve sıvı haraketleri, ısı yayılımları, sıcaklıkları gözlemlenebilmektedir.
Yangın Modellemesi, Duman Simülasyonu:
Yangın modellemesi , yangından çıkan dumanın ve ısı yayılımın davranışlarını anlamak için geçekleştirilir ve yangın güvenlik sistemleri tasaramının iyileştirilmesi için kullanılır.
Yangın modellemesi için hem iyi bir yangın güvenlik sistem bilgisine, hem de iyi bir nümerik hesaplama bilgisi gerekmektedir.
Özüntürk Mühendislik olarak yangın modellemesi en güvenilir şekilde gerçekleştirilip , sonuçlarını ve sistem ile ilgili iyileştirme önerilimizi yangın güvenlik standartları ışığı altında güvenilir bir şekilde sunmaktadır.
Kapalı Otoparklar İçin Yangın Modellemesi ( Duman Simülasyonu)
Kapalı Otoparklarda Yangın Modellemesi, duman kontrol sistemleri tasarımının değerlendirilmesi için yapılır.
BS 7346 standardına göre kapalı otoparklar için zorunlu olan CFD simülasyonu,otoparkdaki araç yangını esnasında, bütün zaman dilimleri için 1.7 m seviyesinden görüş mesafelerini tespit etmek ve itfaiyenin yangına yaklaşabilmesi için yeterli şartların sağlanıp sağlanamadığını görmemizi sağlar.
Tüneller İçin Yangın Modellemesi ( Duman Simülasyonu)
Tünellerde yangın modellemesi, duman kontrol sistemleri tasarımının değerlendirilmesi için yapılır. Metro tünellerinde , istasyonlarında tren yangının başladığı yere göre en iyi senaryoyu belirlemek ve acil kaçış seneryolarını belirlemek için yapılır.
Karayolu tünellerinde yangın gücü en yüksek olan araca göre (Tanker, Kamyon,tır vb.) yangın modellemesi gerçekleştirilinir.
Acil Kaçış Planlama Simülasyonu:
Acil kaçış rotalarının yeterliliğini ve yangın gibi acil bir durumda insanların ortamdan kaç saniyede tahliye olacağını bilmemiz önemlidir. Örneğin Jet fan sistemlerinde jet fanların devriye girmesi insan tahliye süresine bağlı olarak değişiklik göstermektedir.